In Indiana wordt een dominee beschuldigd van voyeurisme nadat is gebleken dat hij camera's had geïnstalleerd in de vrouwentoiletten van zijn kerk. De camera's had hij verborgen in zogenaamde luchtverversers.
De 55-jarige Robert Lyzenga - dertig jaar getrouwd en vader van drie kinderen - werd meteen ontslagen als herder van de Sunrise Christian Reform Church. Hij werd vrijgelaten op borg in afwachting van zijn proces.
De politie stelde een onderzoek in na een klacht van een vrouwelijke parochiaan. Een luchtververser was van de toiletdeur gedonderd terwijl zij een plasje maakte. Toen de vrouw het ding opraapte, merkte ze dat daar een kleine camera inzat. De vrouw trok op onderzoek en stelde vast dat ook in de andere twee toiletten de luchtverversers uitgerust waren met een camera.
De politie vond op de geheugenkaart beelden van twee vrouwen en van een meisje die een plasje maakten. Ook vonden de speurders beelden van een kantoor waarin te zien was hoe de voyeur zijn camera's in de luchtverversers installeerde. Na een huiszoeking bleek dit het kantoor van domine Lyzenga te zijn. Of hoe de voyeur tegen de lamp liep nadat hij zichzelf had gefilmd. Volgens de conciërge van de kerk waren de luchtverversers in februari plots opgedoken in de wc's.