Een man uit de Canadese provincie Alberta werd anderhalve week geleden overreden door een 9000 ton zware goederentrein en overleefde op miraculeuze wijze het ongeval.
De 20-jarige Canadees was, met een biertje in de hand, in slaap gevallen tussen de rails. De machinist van een aanstormende trein zeg hem liggen en probeerde een aanrijding te vermijden door luid te toeteren en aan de noodrem te trekken.
De hulpdiensten vreesden het ergste, maar vonden de man ongedeerd terug, nadat hij was overreden door 26 wagons. 'Toen ze bij hem kwamen, dachten ze dat hij morsdood was. Iemand raakte hem echter aan en toen werd hij plots wakker', reageerde Dave Dubnyk van de Royal Canadian Mounted Police. 'Hij stond op, nam z'n biertje en liep weer weg.'
'Ik begrijp echt niet hoe je kunt blijven slapen als een trein met piepende remmen over je heen dendert. Zelfs al ben je stomdronken', aldus Dubnyk.
Nadat de man de spoorweg verlaten had, liet de politie hem door honden opsporen en arresteerden ze hem. Hij zal waarschijnlijk een proces verbaal in de bus krijgen wegens openbare dronkenschap.