Filmpje
Het was vorige week weer flink zweten en vooral 's nachts zorgt dat voor de onvermijdelijke muggen. Misschien komt daar binnenkort een eind aan dankzij een wonderpil van de Nederlandse onderzoeker Bart Knols.
De Nederlandse insectenspecialist heeft een pilletje ontwikkeld op basis van ontvlooiingsproducten voor huisdieren. Het product is niet schadelijk voor mensen maar legt het zenuwstelsel van de muggen lam wanneer ze bloed zuigen. Het middel werkt al snel één dag lang.
De man heeft het middel een maand geleden bekend gemaakt in het programma De Pauw en Witteman maar tot op dit moment heeft hij nog geen sponsor gevonden voor zijn middel. Dat kan ook goed zijn, omdat het product eigenlijk niet echt iets doet aan het steken maar wel aan het verspreiden van muggenziektes.
Dat geeft Knols ook zelf toe in Het Laatste Nieuws: "Het onderzoek richt zich vooral op muggen die ziektes verspreiden zoals malaria. Kunnen we die doden nadat ze iemand heeft geprikt, kan ze geen ziektes meer verspreiden. Dat zou een gigantische doorbraak zijn. Als we die pillen gratis uitdelen in Afrika, hebben muggen geen schijn van kans meer." Wel, waar wachten we nog op?