Tijdens het aankomende EK voetbal zal er weer volop pizza besteld worden door veel Nederlanders. Om ook de Oranjefans in het buitenland niet te kort te doen, vertrekken twee pizzabezorgers per scooter vanuit Utrecht richting de Oekraïne om daar op zondagavond 10 juni pizza’s te bezorgen bij de Oranjefans in Charkov.
De weg naar Charkov is ruim 2600 km lang en loopt dwars door Duitsland, Polen en natuurlijk de Oekraïne zelf. De route leidt o.a. langs Berlijn en Krakau, de thuisbasis van het Nederlands Elftal en zal online te volgen zijn. Een volgauto zal de pizzabezorger tijdens de reis bijstaan en het thuisfront via sociale media op de hoogte houden. De twee pizzabezorgers zullen ieder afwisselend de scooter besturen om scherp te blijven onderweg en een maximale afstand per dag af te leggen.
De start van deze langste pizzabezorgreis ooit begon op dinsdag 5 juni om 12.45 uur, voor het hoofdkantoor van eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl in Utrecht. 538- en Oranje DJ Jens Timmermans gaf samen met de operationeel directeur van Thuisbezorgd.nl Brent Wissink het officiële startschot en wenste de bezorgers een goede reis.