De 26-jarige China Arnold uit het Amerikaanse stadje Dayton wordt ervan verdacht haar dochter vermoord te hebben door haar in de microgolf te steken. Het meisje, Paris Talley, werd nog door haar moeder naar het ziekenhuis gebracht maar was al dood toen ze daar aankwamen. Ze was amper 3,5 week oud toen ze stierf aan oververhitting. De vrouw werd maandag gearresteerd door de Amerikaanse politie.
De feiten dateren van 30 augustus vorig jaar. Hoewel er onmiddellijk na de vaststelling van haar dood in het ziekenhuis een onderzoek gestart werd, zijn de onderzoekers nog maar pas zeker van de doodsoorzaak.
“We hebben wetenschappelijk bewijs dat de stelling ondersteunt dat de baby gestorven is door een microgolfoven,” verklaarde Ken Beltz, directeur van het Montgomery County Coroner’s Office.
“Het onderzoek werd bemoeilijkt omdat dit geen regio is die zich sterk bezig houdt met onderzoek over de effecten van microgolfstraling op de mens. Er zijn ook geen uiterlijke tekenen die wijzen op verbranding of oververhitting”
In de Verenigde Staten is ook maar één ander geval van dood door microgolf bekend. In 2000 stak een 20-jairge moeder uit Virginia haar zoon van vijf weken in de microgolf.
China Arnold werd opgepakt omdat het kind onder haar hoede was op het moment ze stierf. Wegens gebrek aan bewijs kon de politie haar eerder niet oppakken. "We zijn opgelucht dat we klaarheid hebben kunnen brengen in de moord op de kleine Paris."