De Olympische Spelen worden dit jaar in London georganiseerd en McDonald’s is een van de hoofdsponsors. Er komt een McDonald’s van 3000 vierkante meter met 2000 man personeel en er kunnen tegelijkertijd 1500 klanten terecht. Dit is de grootste McDonald’s ter wereld. De hamburgerfabrikant verwacht in de zes weken dat de Olympische Spelen duren 50.000 Big Mac’s en 180.000 porties friet te verkopen.
De Britse artsen vinden het ongepast dat McDonald’s hoofdsponsor is van het sportevenement terwijl er steeds meer kinderen zijn met overgewicht in Groot-Brittannië. De Academy of Royal Medical Colleges zegt hierover: “het is bijzonder triest dat een evenement dat om de beste sportprestaties draait, gesponsord wordt door bedrijven die bijdragen aan het overgewichtprobleem“.
De academy roept de organisatie op om iets aan de sponsoring te doen. Volgens de organisatoren is de sponsoring van McDonald’s nodig om het evenement te kunnen organiseren. McDonald’s is al sponsor sinds de Olympische Spelen in 1976.