We zeggen het maar meteen: dit verhaal zal vermoedelijk met een sisser aflopen. Toch is wat er momenteel op de bodem van de Baltische zee afspeelt meer dan opmerkelijk genoeg om ook op onze website langs te komen. We wisten al dat ze daar een heuse UFO gevonden hebben. Althans, dat was de (erg snel getrokken) conclusie van de Zweedse expeditieleider Peter Lindberg. We hadden u namelijk vorig jaar reeds op de hoogte gebracht van de ontdekking, een mysterieuze schijf op de bodem van de Baltische zee. Inclusief iets dat lijkt op een crashpad. Volgens nieuw onderzoek verstoort de UFO ook nog eens alle elektronica van de duikers.
Toen het Ocean X-team een jaar later de UFO onderzocht, merkte professioneel duiker Stefan Hogerborn dat zowel de camera's als de satelliettelefoon uitvielen wanneer hun instrumenten zich boven het voorwerp begaven. "Van zodra we meer dan 200 meter verwijderd waren, functioneerde alles weer. En toen we opnieuw boven het object hingen, weer niet", aldus duiker Hogerborn.
De komende weken doen ze nog meer onderzoek. Hoewel er feitelijk nog niets gevonden is, denkt Peter Lindberg er reeds aan om de boel te commercialiseren. Zowel hij als zijn team geloven dat er een geweldige vondst op komst is. "We hebben onvoorstelbare zaken meegemaakt. En ik ben de meest sceptische van het team. Ik had een soort steen of klif of een hoop modder verwacht, maar het was niets van dat alles." Filmpje