Op de Londense luchthaven Heathrow lijken de Olympische Spelen al begonnen te zijn. Er zijn wachtrijen ontstaan van bijna een kilometer lang! Resultaat: geïrriteerd personeel en urenlange wachtrijen bij de bagagecontrole en paspoortcontrole. Het is één grote chaos.
Afgelopen vrijdag stond er een wachtrij ruim 800 meter. In totaal stonden daar 4000 mensen in. Balies bleken vaak onbemand te zijn, schrijft The Telegraph. Ook de e-loketten werkten niet naar behoren. Deze loketten moeten reizigers met een Europees paspoort in staat stellen zichzelf in te checken, op basis van gelaatsherkenning.
En de Olympsiche Spelen zijn dus nog niet eens begonnen. Naar schatting zullen dan nog eens 650.000 passagiers aankomen op Heathrow. Een waar doemscenario dus. De voormalige woordvoerder van ex-premier Tony Blair grapte onlangs zelfs dat Olympische atleten beter nu al in juni naar Engeland konden afreizen om zo hun wedstrijd te halen.
Vanaf 17 juli zullen 72 extra douaniers ingezet worden maar of deze maatregel het tij tijdig zal kunnen keren, is nog maar de vraag. De Eurostar zal er wel bij varen.