Ook miljonairs hebben last van een stoffig huis. Wie voor status gaat, laat de huishoudster natuurlijk niet met een doodgewone Philips het huis stofzuigen. Hippe rijke stinkerds kopen een gouden stofzuiger voor 1 miljoen dollar. De stofzuiger wordt gemaakt door het bedrijf GoVacuum. Het kostte zo'n zes maanden om de met 24 karaat goud bedekte stofzuiger te maken, zegt vicepresident marketing en sales Justin Haver tegen de Daily Mail.
"Dit is geen grap, een nepproduct of een publiciteitsstunt", zegt Haver. "Zes maanden geleden stond ik midden in de nacht op om naar de wc te gaan. In mijn slaperige toestand werd ik plotseling verblind door een gouden licht. Ik dacht: waarom is er nog geen gouden stofzuiger te koop?"
Van de GV62711, zoals de stofzuiger officieel heet, worden slechts 100 examplaren gemaakt, met elk een uniek serienummer en echtheidscertificaat. De zuiglustige stofbevechter kost 1 miljoen dollar.
Volgens Haver is de machine niet z'n gewicht in goud waard. "Maar de status en exclusiviteit van het bezitten van een stofzuiger als deze kan niet worden uitgedrukt in geld."
Foto
Filmpje