In de Amerikaanse staat Kentucky is een vrouw gearresteerd die negentien kinderen een week lang alleen heeft gelaten in huis. De kinderen zaten zonder eten en zonder airconditioning, terwijl het op dat moment erg heet was.
De kinderen zijn tussen de acht maanden en 14 jaar oud. Dertien van hen zouden kinderen van de vrouw zijn, de andere zes waren waarschijnlijk neven en nichten die de zomer kwamen doorbrengen in het huis vlak bij de stad Bowling Green.
De 32-jarige moeder zou het huis op 27 juni hebben verlaten, samen met de vader van de kinderen. Ze zeiden tegen buren dat er iets ernstigs aan de hand was bij familie in Michigan en dat ze daar naartoe moesten. Ze vroegen de buren op de kinderen te letten.
Na dagenlang babygehuil te hebben gehoord, trokken andere buren aan de bel bij de politie. Agenten vonden de kinderen in het zwaar vervuilde huis, waar ook nog negen honden en een kat rondliepen. Op de grond lag een dikke laag honden- en kattenpoep.
De moeder zegt dat ze autopech hebben gekregen en daardoor niet naar huis konden. De vrouw zit vast, naar haar partner wordt nog gezocht.
De kinderen zijn onderzocht in het ziekenhuis en ondergebracht bij pleegouders.