De Australische Simon Griffiths heeft 51 uur op de wc gezeten. Niet omdat hij last van zijn buik heeft, maar omdat hij actie wil voeren voor betere wc’s in arme landen.
Griffiths is de bedenker van een organisatie die toiletpapier maakt dat beter is voor het milieu. Met een deel van de opbrengst van dat toiletpapier koopt Griffiths wc-potten voor arme landen.
Tijdens het reizen merkt Griffiths dat er in veel arme landen geen goede toiletten zijn. ‘Iedere dag gaan er 4000 kinderen dood aan diarree en andere ziektes die met hygiëne te maken hebben’, vertelt hij aan een Australische krant.
Om actie te voeren, liet Griffiths weten dat hij net zo lang op de wc zou zitten totdat hij meer dan 50.000 dollar had. Dat lukte, dus kwam hij woensdag eindelijk van de wc. Nu wil hij doorgaan om nog meer wc’s te kunnen kopen. Griffiths at zijn maaltijden op de wc, belde op de wc en sliep op de wc. Hij bleef er net zolang totdat hij vijftigduizend dollar had opgehaald. Daarmee wil hij wc's kopen voor arme landen.
Tijdens de vele reizen die hij maakte, merkte Griffiths dat er in veel arme landen geen goede of soms helemaal geen toiletten zijn. ‘Iedere dag gaan er vierduizend kinderen dood aan diarree en andere ziektes die met viezigheid te maken hebben’, vertelde hij aan een Australische krant. 'Dat moet veranderen.' Woensdag kwam hij na 51 uur eindelijk van het toilet. De vijftigduizend dollar had hij binnen. Nu wil hij doorgaan tot de 100.000 of zelfs 200.000 dollar om nog meer wc’s te kunnen kopen.