Een Britse zigeunerin heeft haar tonnen kostende bruiloft afgezegd, omdat ze het zigeunerleven bij nader inzien toch niet helemaal zag zitten.
”Ik weet dat ik hiermee mijn relatie met mijn familie op het spel zet, maar ik kan niet langer met hun regels leven”, vertelt Sarah Johnston woensdag tegen The Sun.
Voor de bruiloft was een kerk en receptieruimte afgehuurd waar plaats was voor 1.200 gasten. De peperdure jurk die bijna 20.000 euro kost, zit vol diamantjes.
Johnston hakte definitief de knoop door om af te zien van haar trouwerij met verloofde John Boy, toen haar vader voor het stel een caravan had gekocht. ”Ik wist dat ik in de caravan gevangen zou raken als ik met John zou trouwen. Ik zou de hele dag alleen maar bezig zijn met koken en schoonmaken. Zigeunerinnen hebben geen leven. Alles wat ze hebben is hun bruiloft, daarna worden ze een slaaf.”
Johnston blies dus de bruiloft af en werkt nu als model. Haar familie is woedend. ”Mijn moeder zegt dat ik haar en de familie te schande heb gezet. In hun ogen ben ik dood. Ik hoef nooit meer thuis te komen.”