In Noorwegen is een ets van Rembrandt verdwenen bij het postbedrijf. Een kunstgalerie had het werk gekocht van een Brits veilinghuis. Om geld te besparen op de verzend- en verzekeringskosten had de galerie het per gewone post laten versturen.
Rembrandt maakte de ets rond 1658. Daarop is de Amsterdamse schrijfmeester Lieven Willemsz. van Coppenol te zien. Het werk is ongeveer 6000 euro waard.
Het postbedrijf had de galeriehouder een bericht gestuurd dat de Rembrandt in Noorwegen was aangekomen. Toen hij de ets wilde ophalen, bleek die verdwenen.
De kunsthandel in de buurt van Oslo laat wel vaker werken niet aangetekend versturen om de kosten te drukken. In de galerie hangen stukken van onder anderen Rembrandt, Dürer, Goya, Munch en Dali. Volgens de galeriehouder wil het Noorse postbedrijf zo'n 130 euro schadevergoeding betalen. Een woordvoerder van de posterijen raadt de galerie aan om kostbaarheden voortaan op een andere manier te laten versturen en er een goede verzekering voor af te sluiten.