Wat te doen met 10 miljoen? Een echtpaar uit Nieuw-Zeeland wist er wel raad mee. Ze ontvingen de som geld per ongeluk op hun rekening en vluchtten ermee naar Hong Kong. Maar, eerlijkheid duurt het langst, zo is ook nu weer gebleken. De 32-jarige Hui Gao moet voor bijna vijf jaar de cel in om zijn zonde te overdenken. Zijn toenmalige echtgenote, Kara Hurring, kreeg negen maanden huisarrest.
In 2009 stortte de bank Westpac per ongeluk 10 miljoen Nieuw-Zeelandse dollars (6,5 miljoen euro) op de rekening van de man. Samen met zijn vrouw ging hij ervandoor en zette het geld snel op buitenlandse rekeningen.
In november vorig jaar kwam er een eind aan het miljonairsleven van het tweetal. Hurring werd opgepakt toen ze even in Auckland was om een paspoort te regelen voor haar dochtertje. Enkele maanden later werd ook Gao gearresteerd toen hij de grens over wilden steken tussen China en Hong Kong.
Volgens de advocaat van Gao kon hij de verleiding simpelweg niet weerstaan, maar heeft hij inmiddels spijt.
De bank heeft een deel van het geld teruggekregen, maar er is nog bijna 2,5 miljoen euro zoek. Dat geld heeft het stel vergokt in casino's.