Een zuster in een ziekenhuis in Ohio heeft per ongeluk een donornier bij het grofvuil gegooid. Dat zei het ziekenhuis zaterdag. De donornier was afkomstig van een man en bedoeld voor zijn zus. Artsen deden twee uur lang hun uiterste best de nier nog te herstellen, maar die was zo beschadigd dat dat niet kon. Toen duidelijk werd dat repareren niet meer kon, is met de familie besloten om geen risico's te nemen en niet te opereren. Volgens een van de doktoren is er een goede kans dat er een nieuwe nier voor de vrouw wordt gevonden. Voorlopig is vrijwillig doneren van organen in het ziekenhuis even stilgelegd.
Misschien moet die zuster maar een time-outje krijgen en tijdelijk naar een minder verantwoordelijke functie gaan? Misschien een tijdje werken in de hechtkamer?
volgens mij is dat er een die (zoals dat hier heet) een "Melkertbaan" heeft. Ik heb toen ook zo'n soort baan aangeboden gekregen zonder dat ik ervoor opgeleid was.
Dat het fout is gegaan, is duidelijk. Maar of dat de verantwoordelijkheid voor de fout bij deze zuster ligt, is voor mij niet duidelijk. Voor hetzelfde geld was niet aangegeven dat het een donornier betrof.
Als die nier in zo'n koeldoos zat en zonder duidelijke aanduiding tussen andere dozentroep stond te wachten, kan ik me voorstellen dat er iets helemaal misgegaan is. Daar hoeft de betreffende zuster geen schuld aan te hebben. Het kind is zogezegd met het badwater weggegooid. Maar dat dit vreselijk is lijdt geen twijfel. Het is zondermeer een drama voor alle betrokkenen.
Hoe krijg je dat nou weer voor elkaar..? Ik hoop niet dat het door vermoeidheid door lange dagen komt, werken in de zorg kan zwaar zijn en zulke kapitale missers veroorzaken...
28-08-2012 17:30:13
Patrix Lid WMRindex: 55 OTindex: 1 Wnplts: Enschede
Nou ik denk dat, dat wel een lawsuite wordt van een paar miljoen. Of je daar blij mee moet zijn is een tweede.
Echt jammer sta je een nier af voor je zus wordt die gewoon weggegooid. Na een kort onderzoek heeft de directie van het ziekenhuis de zuster en haar leidinggevende hiervoor ontslagen. En de familie van het patiënt zal geen aanklacht indienen.
Barmy: Makkelijk oordelen als je niet weet onder welke omstandigheden e.e.a. gebeurd is. In de medische sector worden wel vaker fouten gemaakt die dan helaas fataal zijn. Dat is hier nog niet gebeurd,alhoewel triest natuurlijk, maar fouten worden overal gemaakt. Ongelukken, vliegtuigrampen, bootrampen e.d. worden meestal door een menselijke fout veroorzaakt.