en 39-jarige Rotterdammer is dinsdagmiddag op de Hoofdweg aangehouden, omdat hij al een tijd in een duplicaat-auto reed.
De politie kwam hier achter, omdat de eigenaar van de echte auto vele boetes toegestuurd kreeg. Toen deze auto een nieuw kenteken kreeg en de boetes binnen bleven stromen, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Agenten van de Verkeerspolitie konden via de boetes analyseren waar en wanneer het voertuig reed. Dinsdag kon de man worden aangehouden.
Een duplicaat auto is een gestolen auto die wordt nagemaakt. De gestolen auto's krijgen een vals kentekenplaat en ook de papieren worden vervalst. Wanneer de auto wordt nagetrokken lijkt er niks mis te zijn met de auto, maar zodra bijvoorbeeld de serienummers van de elektronica worden nagekeken wordt er pas duidelijk dat het om een duplicaat gaat.
In dit geval was het chassisnummer vervalst en kwam overeen met het chassisnummer op het eveneens zeer professioneel vervalste kentekenbewijs. Door uitgebreid onderzoek werd het originele chassis-nummer toch duidelijk. Het blijkt te gaan om een voertuig dat in 2009 is gestolen.
Er wordt nog onderzocht of de verdachte de auto zelf heeft gestolen of heeft gekocht.