De politie van St. George heeft beelden van een bewakingscamera vrijgegeven waarop een mislukte diefstal van een passagiersvliegtuig te zien is. Het gebeurde al in juli, maar de beelden komen nu naar buiten.
De dader was een 40-jarige piloot van de Noord-Amerikaanse vliegtuigmaatschappij SkyWest. Hij werd verdacht van de moord op zijn ex-vriendin en probeerde te vluchten door een leeg vliegtuig te kapen op St. George Municipal Airport in de Amerikaanse staat Utah. De vluchtpoging mislukte, in zijn haast om weg te komen, knalde de piloot met de vleugel van het vliegtuig tegen een terminal aan.
Op de beelden is eerst te zien hoe de piloot het toestel met hoge snelheid van het vliegveld naar een parkeerterrein rijdt, waarbij hij over parkeerplaatsen en hekken heen hobbelt en een lantaarnpaal omver rijdt. Veertien auto’s raken beschadigd. Uiteindelijk crasht de jet tegen een gebouw.
De piloot werd gezocht door de politie, nadat in zijn huis in Colorado het lichaam van zijn ex-vriendin was gevonden. Ze was met messteken om het leven gebracht. Nadat hij het vliegtuig tegen de terminal had gereden, pleegde de man zelfmoord.