'Oor om oor, tand om tand' moet de 80-jarige oud-priester Thomas Henry Byrne hebben gedacht, toen hij met een ex-collega vocht om een parkeerplek. Het kostte de man een oor.
In de Australische stad Perth vond een weinig verheffend tafereel plaats tussen twee ex-geestelijken om wel iets heel aards: een plekje om hun auto neer te zetten. Tijdens het gevecht dat ontstond, beet Byrne het oor af van zijn buurman, de 81-jarige eerwaarde Thomas Joseph Cameron Smith.
Na het gevecht vertelde Byrne zijn slachtoffer dat hij 'iets was verloren', dat op straat lag. Het bleek zijn oor te zijn... Smith wikkelde zijn oor in een handdoek en reed naar een ziekenhuis. In een spoedoperatie werd het oor weer aangenaaid, maar het is nog niet zeker of het ook herstelt.
Byrne stond een dag later al voor de rechter. Hij werd op borgtocht vrijgelaten, maar hij mag niet in de buurt komen van zijn slachtoffer. Een andere bewoner van het huizenblok voor bejaarde priesters reageerde geschokt. "We zijn allemaal tachtigers en gepensioneerde priesters. Het is hier altijd zo rustig en nu gebeurt dit."