Zelfs mannen zijn in staat om borstvoeding te geven. Maar alleen onder bepaalde omstandigheden, dus lijkt het er niet op dat mannen ooit deze taak volledig zullen overnemen. Mannen produceren melk als hun hormoonhuishouding is verstoord. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je aan een klierziekte lijdt. Op dat moment gaat het lichaam meer prolactine produceren, het hormoon dat ervoor zorgt dat het lichaam melk aanmaakt.
Een andere manier voor mannen om extra prolactine te produceren is door uithongering. Op het moment dat een man na uithongering weer normaal gaat eten zorgt dit ervoor dat zijn klieren massaal hormonen gaan produceren. De lever kan deze overmatige productie in het begin echter nog niet verwerken, waardoor extra melkproductie ontstaat. Zo is er ook bij sommige overlevenden van de concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog vastgesteld dat hun borstklieren melk gingen aanmaken.
Toch kan ook een baby er wat aan hebben. Antropologen hebben beschreven dat borstvoeding bij mannen kan opgewekt worden als er geen vrouw of andere voeding voorradig is door een baby gedurende enkele weken aan de tepels te laten zuigen. Maar veel meer dan gevalsbeschrijvingen zijn er niet. Het is dus nog niet wetenschappelijk bewezen.