Een Australische ambtenaar die op dienstreis gewond raakte terwijl ze aan het vrijen was, moet daarvoor vergoed worden door de verzekeraar van haar werkgever. Dat heeft een federale rechtbank bepaald.
De vrouw was op dienstreis in New South Wales, overnachtte in een motel en had op haar kamer seks met een bevriende man. Toen er tijdens het liefdesspel een lamp van de muur kwam raakte de vrouw vrij ernstig aan haar gezicht gewond en verminkt. Het leverde de ambtenaar een serie behandelingen bij de plastisch chirurg op en een geestelijk trauma. Ze was jarenlang niet in staat te werken.
De vrouw probeerde de kosten te verhalen op de verzekeraar van haar werkgever, Comcare. Maar die verzekeraar wilde niet betalen omdat ze vond dat de vrouw had gevreeën in haar vrije tijd en dat haar medische kosten dus niet door Comcare gedekt hoeven te worden. Er volgden jaren van juridische touwtrekkerij met nu dan eindelijk een uitspraak die de vrouw in het gelijk stelt. Ze was op dienstreis en dus moesten al haar activiteiten als werk worden aangemerkt, 'ook haar wettelijke legale seksuele activiteit'. Comcare kan eventueel nog in hoger beroep gaan.