A2-slachtoffers melden zich bij bosjes in de mail. Ondanks eerdere toezeggingen van de minister worden er nog steeds schaamteloos boetes uitgedeeld op de verkeershalsslagader van Nederland.
Eerder had minister Melanie Schultz van Haegen juist aangekondigd dat er in de avonduren een einde zou komen aan de verfoeide controles op de drukste snelweg van het land. Veel mensen geloofden de minister op haar woord en betaalden daarvoor een hoge prijs. Toen er onder automobilisten een vals gevoel van veiligheid was gecreŽerd ging de steelmachine A2 weer op volle toeren draaien. Wie tussen Vinkeveen en Abcoude meer dan 100 kilometer per uur rijdt kan nog steeds een stevige prent tegemoet zien, ongeacht het uur van de dag. De PowNews-redactie wordt sindsdien overstelpt met mailtjes van trajectcontrole-slachtoffers. Een snelheid van slechts 122 kilometer per uur leverde een kijker bijvoorbeeld al een boete van 143 op. "Een vieze manier om de staatskas te vullen," zo schrijft deze automobilist. "Ook ik was in de veronderstelling dat de maximum snelheid hier op 130 lag. Het kan toch niet zo zijn dat hier niets mee gedaan wordt!"
Andere kijkers laten zich niet zomaar slachtofferen door de geefgeldmeneren van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. "Ik heb zaterdagavond zeker 130 gereden, boete zal deze week wel binnen komen," schrijft een strijdvaardige kijker. "Ik weet nu al dat ik hem sowieso niet ga betalen en naar de rechter ga." Een andere kwade automobilist heeft al een compleet bezwaarschrift in elkaar gezet. Lees het en doe er uw voordeel mee. Bent u ook razend? Deel uw gevoelens - en uw prent - met de PowNews redactie.