Een agent uit New York heeft ontslag gekregen vanwege een drankprobleem. Dat had de agent weliswaar niet, maar volgens zijn bazen zou hij in de toekomst best weleens naar de fles kunnen grijpen. Daarom kon hij beter vast vertrekken.
De 42-jarige Timothy Silo uit Staten Island had geen drankverleden. Nadat een psycholoog had gezegd dat hij in de toekomst wel eens alcoholist zou kunnen worden moest Silo zijn dienstwapen en badge inleveren. Dat meldt New York Post.
Na een incident bij een bar in 2009 werden agent Silo en vijf collega's van hem bij de psycholoog geroepen. Silo was nooit in de bar geweest en de andere vijf zijn nooit veroordeeld voor wangedrag.
De psycholoog ondervroeg Silo meer dan acht uur lang over zijn drinkgewoontes en zijn alcoholistische vader. Hij noemde hem een een leugenaar toen Timothy zei maar twee drankjes te hebben gedronken op de bewuste avond. De psycholoog verklaarde Silo vervolgens ongeschikt voor het werk.
Een tweede psycholoog ging tegen dit oordeel in, maar zonder resultaat. De eerste psycholoog bleef volhouden dat agent Silo ooit een drankprobleem zou krijgen.
Timothy, die nog in zijn proeftijd zat, werd ontslagen en zit sindsdien thuis. De andere vijf collega's kregen geen ontslag. Silo eist nu 3,7 miljoen euro schadevergoeding van zijn voormalige werkgever.