Een grappig moment tijdens Algerije-Togo in de Afrika Cup: het doel bezweek. De Algerijnse middenvelder Adlčne Guedioura minderde zijn snelheid te laat en belandde vol in de netten, waardoor de rechter doelpaal volledig scheef trok. Verder spelen was onmogelijk. Acties om de doelpaal recht te duwen mislukten. Wat bleek? De ijzeren doelpaal bleek niet diep in de grond te zitten, maar op een houten balk van een meter te zijn geplaatst. Die balk stak half in de grond en half in de paal en brak af na de actie van de Algerijn. Er moest een nieuwe doelbalk aan te pas komen. De omslachtige herstelwerkzaamheden duurden 20 minuten. De wedstrijd werd gespeeld in het Bokafeng-stadion in Rustenburg. In dat stadion werden 3 jaar geleden 6 wedstrijden van het WK voetbal afgewerkt. Het stadion wordt ook gebruikt voor rugbywedstrijden en daarom moeten de voetbaldoelen blijkbaar (te) makkelijk verplaatsbaar zijn. Uiteindelijk stonden de spelers 105 minuten op het veld. Togo won met 0-2. Algerije (in 2010 nog Afrikaans kampioen) ligt daardoor uit de Africa Cup.
Quote: Wat bleek? De ijzeren doelpaal bleek niet diep in de grond te zitten, maar op een houten balk van een meter te zijn geplaatst. Die balk stak half in de grond en half in de paal en brak af na de actie van de Algerijn
die uit de Nederlandse agrarische sector was dat nooit overkomen
Fout/nalatigheid van de arbitrage, die horen altijd voor de wedstrijd de beide doelen te controleren. Dit na een incident in de jaren 90(?) toen tijdens een wedstrijd een goal spontaan in elkaar zakte. Bleek toen dat de doelpalen waren doorgezaagd en 'gelijmd' met gips. Sindsdien moet de scheids of zijn assistent de doelen goed controleren en moeten er reservedelen binnen een kwartier neergezet kunnen worden in geval van een defect.
Quote @Mamsie: Ik dacht dat voor Afrika altijd zoveel goede doelen waren?
Het geld was op, het is crisis dus stort alles in elkaar. Ook de goede doelen. Zullen we de Algerijn de schuld geven? Het had eigenlijk een Griek (flauw) moeten zijn.