Een gemaskerde man met broodmes probeerde in het holst van de nacht een tankstation in het Duitse Oldenburg te overvallen. ‘Geef me geld,’roept de overvaller, terwijl hij met zijn mes zwaait. De 20-jarige tankstationbediende Robert B. drukt meteen op het alarm en sluit met de afstandsbediening de deuren. Dan loopt hij niet richting kassa, maar naar de plek waar een honkbalknuppel wordt bewaard.
‘Ik wist dat de knuppel daar stond. Ik dacht niet na, ik handelde alleen maar,’ zegt Robert later. Dat de overvaller een mes heeft, daar denkt hij niet eens over na. Hij mept op de overvaller in, die na een klap op het hoofd zijn mes laat vallen en dan begint te snikken en huilen. ‘Laat me gaan, ik heb een vrouw en kinderen,’ smeekt hij. Op de video is te zien hoe Robert hem een zakdoekje aanreikt om zijn tranen te drogen.
De 32-jarige verdachte die door Robert in het tankstation werd vastgehouden tot de politie arriveerde, kan tenminste 5 jaar gevangenisstraf tegemoet zien. Roberts baas Heiko Lammers toonde zich diep onder de indruk van het gedrag van zijn employee. ‘Ik ben trots op hem, maar de veiligheid van mijn werknemers is belangrijker dan het geld, zei hij. Filmpje