Een man die zijn vrouw helpt in het huishouden, heeft minder seks dan een man die zijn vrouw alles laat doen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Washington onder 4,500 getrouwde stellen.
De ondervraagde stellen hadden gemiddeld ruim vijf keer per maand seks. Mannen die hun vrouwen vaak hielpen met boodschappen doen of afwassen, hadden echter minder seks. Mannen die de 'mannelijke' taken zoals het vuilnis wegbrengen en de tuin opknapten, hadden meer kans op een vrijpartij.
Wanneer een vrouw alle huishoudelijke klusjes op zich neemt, heeft een stel gemiddeld 1,6 keer vaker seks per maand dan stellen waarbij de man alles in het huishouden doet.
Man met zaag aantrekkelijk
Dit verbaasde de onderzoekers. De sociologen hadden verwacht dat geëmancipeerde mannen dichter bij hun vrouwen staan, zodat de kans op seks groter was. Ze denken nu dat de behoefte aan seks wordt aangewakkerd door stereotype beelden van de man of vrouw. Een man met een zaag is nu eenmaal aantrekkelijker dan een met een stofzuiger.
Stoppen met stofzuigen is echter niet de manier om meer seks te krijgen. Mannen die weigeren mee te helpen in het huishouden verhogen automatisch het aantal conflicten binnen hun huwelijk”, Aldus Sabine Kornrich, onderzoeker aan de Universiteit van Washington.
De beste manier voor mannen om vaker met hun vrouw in bed te belanden voor een vrijpartij is volgens het onderzoek meer tijd met haar doorbrengen. Het aantal uren dat een vrouw buitenshuis werkt, maakt niet uit voor de vrij-frequentie.