Je wordt wakker en loopt een nachtmerrie in: dat was het voor een gezin in Bromley, net buiten Londen, deze week. Een vos met erge honger zette z'n tanden in een baby van een maand oud. De moeder van de baby hoorde gekrijs uit de babykamer komen. Toen ze ging kijken, sleepte een vos haar kind al door de kamer. Het handje van de baby zat in de bek van het beest. De moeder schopte tot de vos het kind losliet en er vandoor ging. En van de vingertjes bleek half afgebeten, maar is er later door artsen weer aangezet. De vos was via een openstaande achterdeur naar binnen geslopen. Dat doen vossen in deze tijd van het jaar vaker omdat ze buiten niet genoeg eten kunnen vinden.
Een aanval op mensen is zeldzaam, maar het probleem wordt wel steeds erger. De vossen worden brutaler omdat ze steeds meer wennen aan mensen. In dit filmpje zie je de tuin van een ander huis in Bromley, waar vossen rondlopen alsof ze er horen. Boris Johnson, de burgemeester van Londen, vindt dat er meer gedaan moet worden aan het groeiende probleem van de stadse vossen.
Afschieten is geen oplossing, zegt de gemeente waar de baby werd gebeten: "Het probleem met vossen is: als je ze afmaakt, nemen anderen gewoon hun plek in. En dan zijn er ook altijd nog mensen boos worden, omdat ze vossen leuk vinden".
De dierenrechtenorganisatie RSPCA zegt dat mensen de vossen op een "menselijke manier moeten verjagen" en ervoor moeten zorgen dat er geen etensresten in de tuin liggen.
Er leven meer dan 30.000 vossen in stedelijke gebieden in Engeland.