Hij ging groots van start: de Python Challenge in Florida. De wedstrijd waarbij amateurjagers in de Everglades op pythons konden gaan jagen, omdat die de Everglades zowat overspoelen. De wedstrijd duurde een maand en er waren prijzen voor degene die de langste slang zou doden en de jager die de meeste slangen zou doden.
Maar nu de wedstrijd is afgelopen, is de grote vraag: heeft het zin gehad? Van de circa 100.000 pythons die in het Everglades National Park leven, zijn er nu 50 minder. En de bedoeling was toch om de pythonpopulatie terug te dringen, omdat die alle andere beesten opeten. De officiële uitslag wordt zaterdag pas bekendgemaakt, maar verschillende media melden al het eindresultaat. Zo hoorde een lokale website van de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, die de wedstrijd organiseerde, dat het aantal afgelopen vrijdag op 50 stond.
Ze verwachten dat er nog wel meer gemeld worden, maar 100.000 zullen het er niet worden. Zo'n 1500 jagers hadden zich ingeschreven voor de race, al is het niet waarschijnlijk dat iedereen echt op jacht is gegaan.
"Het spotten van een slang is dan ook erg moeilijk", verklaart Carli Segelson van de organisatie. Niemand raakte gewond, maar wel moesten twee mensen met een helikopter worden opgehaald omdat ze verdwaald waren.
Zaterdag worden ook de winnaars bekendgemaakt. Er ligt 1000 dollar klaar voor degene met de langste slang en 1500 dollar voor de meeste slangen. Hier de mogelijke winnaar, hij zat een maand in de Everglades en heeft er vijf gevangen: Filmpje