Het ziet eruit als de Hitchcock-film The Birds, maar dan in het echt: het stadje Hopkinsville in de VS. Daar hebben ze te maken met een invasie van miljoenen merels en spreeuwen. Ze zitten daar om te overwinteren, maar poepen de hele stad onder. Da's niet alleen vies maar ook gevaarlijk: er kan schimmel in de vogelpoep zitten die slecht is voor je longen. Honden kunnen er zelfs dood aan gaan. "Als ze opvliegen, is de lucht zwart en kun je soms de zon niet eens meer zien", zegt stadshistoricus William Turner. " Het zijn er echt miljoenen." Volgens hem is het de grootste vogelinvasie in Hopkinsville sinds eind jaren 70. Biologieleraar David Chiles denkt dat de klimaatverandering ermee te maken heeft. " Vroeger waren de winters hier veel strenger, nu is het vaak boven nul. En als de vogels zich ergens prettig voelen, vliegen ze niet verder."
Ze vallen de inwoners niet aan, maar huisdieren kijken wel twee keer uit voor ze naar buiten gaan. Hier zie je de vogels in actie: Filmpje
Sommige bewoners gaan met paraplu's naar buiten. Een gespecialiseerd bedrijfje probeert de vogels weg te jagen met luchtkanonnen en vuurwerk.