Transgender (6) wil naar meisjes-wc
Ouders van een zesjarige transgender hebben een basisschool aangeklaagd, omdat die hun kind weigert als meisje te behandelen. Coy Mathis moet van de basisschool verplicht naar de jongetjes-wc, omdat hij/zij geen vagijn, maar een snikkel heeft. De transgender voelt zich echter geen jongetje en wil zijn/haar grote dan wel kleine boodschappen daarom op de meisjestoiletten deponeren.
Daarom hebben Jeremy en Kathryn Mathis hun vier andere kinderen van de bewuste school afgehaald en de school voor de rechter gedaagd, meldt de Daily Mail: "In de maatschappij moet iedereen welkom zijn en gelijke kansen hebben. Coy wordt gestigmatiseerd." Coy kwam als jongetje ter wereld, maar begon zich al snel als meisje te gedragen. Kathryn: "Coy was alleen geļnteresseerd in meisjesspeelgoed. Het begon ons steeds meer op te vallen dat Coy werd aangetrokken door alles dat meisjesachtig was. Uiteindelijk vroeg Coy ons wanneer er een geslachtsveranderende operatie zou komen", herinnert Kathryn zich. De ouders besloten mee te gaan in Coy's wensen. "Sinds ze zich als meisje kan kleden en gedragen, voelt ze zich kiplekker."
Gerelateerde artikelen
Waar is zo'n basisschool überhaupt bang voor? Sommige mensen kunnen werkelijk overal moeilijk over doen, laat zo'n kind toch lekker naar de meisjes wc gaan...als hij maar gaat zitten met het plasje doen...
Ik vind het onmogelijk dat een kind door "verkeerde invloeden" zegt dat het eigenlijk een meisje is.
Oftewel; Het kind liegt niet in mijn ogen. Zulke dingen bestaan.
Hopelijk gaan mensen die daar tegen zijn het ook zien.
Voordat mensen roepen: "Alleen in Amerika".
Nee. Precies deze situatie, maar dan op de middelbare school, gebeurt ook in onze Nederland.
Hm, ik weet niet helemaal wat ik hiervan moet denken.
Aan de ene kant vind ik dat het geen probleem moet zijn om zo iemand op de meisjes-wc te laten. Alsof iemand zich jarenlang als een meisje gedraagt om lekker te kunnen gluren ofzo. Dat andere meisjes zich hier misschien niet prettig bij voelen, is jammer voor ze. Dan leren ze het maar.
Maar het zou wel een min of meer definitieve verandering moeten zijn. Je kunt het schoolbestuur niet elke keer lastigvallen als je kind weer eens van voorkeur verandert. En kan iemand van 6 al zo goed voor zichzelf bepalen wat hij de rest van zijn leven wil zijn? Ik denk het niet.
In ieder geval een verkeerd signaal om dan weer meteen de school aan te klagen. Dit zijn lastige dingen om over te beslissen, dus de school valt weinig te verwijten. Dan gaan ze toch lekker naar een andere school?
Is zo'n kind niet heel erg jong om al zeker te weten dat hij liever een meisje zou willen zijn?
Als dit een fase is en hij wordt daarin versterkt door zijn ouders dan zou hij weleens in een verschrikkelijke identiteitscrisis terecht kunnen komen als hij begint te puberen. Ik keur het niet af hoor, ik vraag me wel af of je het al zo jong aan dient te moedigen door er helemaal in mee te gaan?
SamuiAxe: Er in meegaan met de situatie van de school? Als hij dat echt uit zichzelf wil? Dan ga ik er in mee. Een geslachtsverandering zelf is echter iets wat ik, samen met het kind goed zo bespreken met een arts, en vooral de vraag aan de arts zou stellen of en wanneer er op z'n vroegst een geslachtsverandering kan komen. Eerst moet het kind echt zeker weten dat hij echt een zij wil worden.
Laatste edit 01-03-2013 17:27
Alev: Kinderen zeggen wel vaker dingen. Als een jongetje blijft zeggen dat hij een dinosaurus of een hondje is en blaft (als in, speelt), moet hij dan ook zo worden behandeld en species-veranderende operaties moet krijgen voordat hij zelf kan beslissen.
Laatste edit 01-03-2013 17:30
@Madarian: Nou, eerlijk gezegd had ik het niet zozeer over de school maar meer over de ouders. Mij is het om het even of hij nou op een meisjes wc, of een jongens wc zijn dingetje doet. De vraag is of een kind op een leeftijd van zes jaar al kan weten dat hij eigenlijk een meisje behoort te zijn? Zou het bijvoorbeeld niet een uiting van vroeg homoseksueel gedrag kunnen zijn i.p.v. transgender gedrag? Zoiets...
@damasta:
Een klein beetje logica mag wel, hoor.
Ik heb nergens gezegd dat hij een operatie moet krijgen. Dat mag ook pas wanneer een kind meerderjarig is.
De ouders van het kind zien dat het "meisjesgedrag" vertoond. Wanneer het kind dan ook zeg dat hij zich meer een meisje voelt, vind ik dat niet niks.
Het hoeft niet gestimuleerd worden, maar ook niet worden tegen gehouden. Gewoon het kind laten ontwikkelen.
Oh, en ik kroop vroeger ook altijd blaffend over de grond met mijn broertje.
Dit is een moeilijke situatie, en ik weet niet goed wat de juiste houding van school zou zijn. Ik denk toch ook gewoon het jongenstoilet. Dit kan heel goed gewoon een fase zijn, en hij is op dit moment een jongen.
Wat ik wel weet is dat een jongentje van 6 normaal gesproken nog helemaal niet weet wat een geslachtsveranderende operatie is.
Wij hadden op de basisschool geen gescheiden toiletten. Waarom doet men zo moeilijk bij kleine kinderen. Het zal wel weer projectie zijn.
Kinderen weten al heel vroeg het verschil tussen een jongen en een meisje.
Die ouders zullen hun eigen kind echt wel kennen. Als iemand, hoe jong ook, echt transgender is, dan merk je dat het niet zomaar een spelletje of fase is. Zoiets uit zich heel vroeg en dat blijft.
Gescheiden toiletten zijn trouwens uit de tijd. Je zou iets kunnen zeggen over de urinoirs, maar ook die kunnen in een hokje geplaatst worden. Bovendien heeft men
hier geen problemen mee.
Oftewel, uniforme toiletten. Scheelt een hoop dilemma's en rijen voor de dames WC's, terwijl er niemand op de heren WC's zit.
(edit: grammaticale fout eruit gepikt)
Laatste edit 01-03-2013 18:02
Rare namen hebben ze daar in de USA!
Coy Mathis is een C-versie van Boy Mathis!!
Dat was natuurlijk de jongensuitvoering!!
OT
Het is maar waar je je druk om kan maken!!
I heb al eerder gelezen dat kinderen dat echt niet voor de lol zeggen.
Zeker als ouders hun werk goed doen, merken ze uit heel veel dingen dat het serieus gemeend is.
Ik hoop dan ook dat de school bijdraait.
Ik heb het idee dat die ouders het kind wel heel erg stimuleren in hoe hij zich dan dient te gedragen als hij eenmaal een meisje is. Als hun het kind gewoon behandelen en tegen hem zouden zeggen dat als hij eenmaal veranderd is dat hij dan op de meisjes toilet mag dan zal hij daar echt niet moeilijk over doen. Het gaat er tenslotte toch om dat hij het niet in zijn broek doet en wees eens eerlijk dat kind leeft niet op die wc dus zo erg is het niet dat hij zolang op het herentoilet moet gaan zitten/staan.
Tevens denk ik wel dat het jongetje zich ongelukkig kan voelen in het lichaam dat hij nu nog tijdelijk heeft. Maar je kunt altijd zeggen dat er uitzondering gemaakt kan worden op de situatie. Wat als de meisjes en dan vooral die ouders hiervan er tegen zijn dat dit jongetje zich zo wil handhaven. Er is geen tussen oplossing als ik het zo bekijk, dus dan maar zolang als hij een hij is op een hij toilet.
Laatste edit 01-03-2013 19:59
Misschien, dat weet ik niet.
Maar er is in mijn ogen sowieso geen enkele reden om gescheiden toiletten te hebben in mijn ogen, en al helemaal niet om haar niet in een meisjes-wc (volgens mij is dat geen correct Nederlands?) te laten.
En een zesjarige weet wel degelijk of hij of zij een man of vrouw wil zijn.
@nlspeed: gescheiden toiletten heeft zowiezo geen nut vóór je dertien bent. Schrap het dus op basisscholen!
@omabep: geen gescheiden toiletten is een tussenoplossing. Gewoon bordjes weghalen. Verder heb je een goed punt.
Laatste edit 01-03-2013 20:03
Quote
@nlspeed:
En een zesjarige weet wel degelijk of hij of zij een man of vrouw wil zijn.
Hoe weet jij dat? Of weet je het niet maar denk je dat?
Een zesjarige die om een geslachtsoperatie vraagt? Is dat niet aangepraat door de ouders?
Vagijn? Dat woord heb ik nooit eerder gehoord of gelezen.
Wij hebben 2 wmr leden, 1 niet meer actief, die al op zeer jonge leeftijd wisten dat ze in een verkeerd lichaam zitten.
Dus ja, volg wmr en je weet dat het kan.
Ik zit me even te herinneren of ik op die leeftijd uberhaupt enig besef had van mijn sexe. Volgens mij wel omdat ik toen duidelijk verliefd was op een jongetje uit de klas en me wel echt een meisje voelde (al was ik nogal jongensachtig). Ik weet alleen niet in hoeverre dat een kwestie van nature versus nurture was.
Ik was blij een meisje te zijn omdat die mochten huilen (was ik vroeger erg goed in
) maar verer deed ik graag mee met alle jongensactiviteiten.
@ledi: Maar weet je nog of je je echt een meisje voelde of daar eigenlijk nog niet bij stilstond?
@Lennox: ik stond er inderdaad niet bij stil, omdat het nu eenmaal zo was.
SamuiAxe: Van anderen, die het zelf ervaren hebben.
En, natuurlijk, ik heb er ook niet bij stil gestaan toen. Omdat het normaal was. Maar voor sommigen is dat dus blijkbaar niet zo.
Heel eerlijk heb ik mezelf ook regelmatig afgevraagd waarom er gescheiden toiletten zijn, ik bedoel bij de volwassenen hebben de mannen pisbakken oké dan kan ik je voorstellen dat daar geen dames bijhoren naar die kinderen hebben allemaal hokjes dus wat maakt het uit.
Over het kindje zelf...het lijkt me heel naar om als klein kind het idee te hebben in een verkeerd lijf te zitten dus laten we het hem/haar vooral niet moeilijker maken
Volgens mij was dat vroeger ook nergens, gescheiden toiletten. Pas op de middelbare school voor het eerst.
Quote
@nlspeed:
SamuiAxe: Van anderen, die het zelf ervaren hebben.
En, natuurlijk, ik heb er ook niet bij stil gestaan toen. Omdat het normaal was. Maar voor sommigen is dat dus blijkbaar niet zo.
Omdat het ook niet normaal is! Let wel, ik heb er totaal geen bezwaar tegen hoor, ieder het zijne, leven en laten leven enzovoorts.. Maar dat een kind van zes jaar al duidelijk schijnt te weten dat hij/zij in een verkeerd lichaam zit, lijkt mij toch niet echt alledaagse kost
als hij/zij zich kleedt als een meisje, en er uit ziet als een meisje, dan kan ik me goed voorstellen, dat 'zij' niet (als enige 'meisje') naar de jongens-wc wil gaan.
en ik denk dat kinderen meestal oprechter zijn dan volwassenen.. dus waarom twijfelen aan de ervaring die het kind heeft?
Laatste edit 02-03-2013 07:05
@allone: En wat als het kind in kwestie niet transgender is, maar (latent) homoseksueel? Nogmaals, het maakt me niet uit hoor, maar ik twijfel inderdaad aan de juiste interpretatie van de gevoelens van het kind. Later zal het duidelijk worden of hij inderdaad transgender is, nu is het gewoon nog te vroeg, vind ik...
SamuiAxe: maakt het verschil wat voor woord je er op plakt?
deze jongen voelt zich nu op dit moment een meisje.. hoe het zich later 'ontwikkelt' is afwachten.
SamuiAxe: Dat is ook niet alledaagse kost; hoeveel transseksuelen ken jij? Aan kanker lijden is ook niet alledaagse kost, en zeker niet normaal, maar wordt ervan gezegd dat het onzin is? Nee, ze hebben dan gewoon kanker, punt. Waarom is dit anders?
@nlspeed: Ik ken meer Transseksuelen dan jij denkt, wonende in een land waar transseksualiteit veel voorkomt. Maar deze mensen zijn allemaal van (jong) volwassen leeftijd, geen blaagjes van zes jaar! Kanker is overigens wel degelijk dagelijkse kost! Bijna iedere volwassene kent wel een of meer mensen die het hebben, gehad hebben, of er aan overleden zijn..
'Kanker belangrijkste doodsoorzaak.
Van alle ziektehoofdgroepen in de ICD-10-classificatie sterven per jaar de meeste mensen aan kanker (kwaadaardige nieuwvormingen). Ongeveer een derde van alle sterfgevallen is het directe gevolg van kanker (32% in 2010). Tot 2007 waren hart-en vaatziekten nog de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland.'Bron, (Nee, geen Wiki).Hoeveel transgenders van zes jaar ken jij?
Laatste edit 02-03-2013 09:52
SamuiAxe: waarom zou transseksualiteit meer vookomen in Thailand dan in andere landen?
en zoals ik al zei: volwassenen plakken er een etiketje op, deze jongen voelt zich gewoon een meisje, that's it..
@allone: Omdat hier in tegenstelling tot veel andere, (Westerse!), landen, transseksualiteit als een volledig geaccepteerde geslachtsindentiteitsstoornis wordt beschouwd. Ook is de transgressie van transseksueel naar gendereufoor hier veel gemakkelijker te bekomen, het enige dat je er hier voor hoeft te doen is een gesprek met een psycholoog en geld op tafel leggen. Een volledige transgressie kost ongeveer 4000,- (Had ik al gezegd dat ik persoonlijk een aantal gendereuforen en transseksuelen ken?).
Tja, zoals jij inderdaad zei, wij plakken er een etiketje op, maar wie zegt mij dat dit etiketje het juiste etiketje is? Jij? Mijn 'angst' in deze is dat dit knulletje wellicht al gestigmatiseerd wordt voordat zijn seksuele identiteit volledig ontwikkeld en uitgekristalliseerd is.
.
Laatste edit 02-03-2013 10:46
SamuiAxe: nee, jullie plakken er een etiketje op, ik zeg al de hele tijd, die jongen voelt zich een meisje, that's all we know
dat het meer geaccepteerd is in Thailand, wil toch niet zeggen, dat het meer voorkomt?
@allone: Nope, ik niet
Ik ben juist de hele tijd al een lans aan het breken om dat joch niet te stigmatiseren, dus 'jullie' is onzin..
Ik denk dat omdat het geaccepteerd is in Thailand mensen veel eerder aan hun gevoelens zullen toegeven dan elders. Dat het er procentueel meer zijn als elders durf ik niet te zeggen, daar heb ik geen zicht op. Maar als zijnde een 'Ladyboy',(transvrouw), die opgemaakt en gekleed als vrouw en met alle vrouwelijke maniertjes die je kunt bedenken hier leeft, hoef je niet bang te zijn om getreiterd te worden, potenrammen is hier helemaal vreemd. Dus de outing is sowieso veel hoger, dat in ieder geval.
Als toiletteren al zo'n enorm issue is, hoe zit het dan met de gymlessen?
En anders kan het nog altijd in een flesje pissen...
Quote
SamuiAxe:
Is zo'n kind niet heel erg jong om al zeker te weten dat hij liever een meisje zou willen zijn?
Als dit een fase is en hij wordt daarin versterkt door zijn ouders dan zou hij weleens in een verschrikkelijke identiteitscrisis terecht kunnen komen als hij begint te puberen. Ik keur het niet af hoor, ik vraag me wel af of je het al zo jong aan dient te moedigen door er helemaal in mee te gaan?
het is wel erg jong, maar als het een fase is, die ook nog wordt versterkt door de ouders, dan gaat komt zij er het snelst tegen in opstand als iedereen haar als meisje behandelt, maar de kans is groot dat het géén fase is....
Om hier te kunnen reageren moet je lid zijn.
Meld je
nu aan.
Login via: