Een groep Turkse technici heeft uit blijdschap dat ze van een aantal vliegtuigen af waren een kameel geofferd op de landingsbaan van de internationale luchthaven van Istanboel. Gisteren stond op de voorpagina van enkele kranten een foto waarop een vliegtuigreparateur een bloederig stuk kamelenvlees in de lucht houdt.
De foto leidde tot grote verontwaardiging bij de luchtvaartautoriteiten. Het hoofd van de afdeling waar de technici onder vielen, werd vandaag op staande voet ontslagen omdat hij toestemming had gegeven voor de slachting.
Het slachten van een kameel op de drukste luchthaven van Turkije wordt ook door anderen als een grote schande beschouwd. Parlementariër Huseyin Guler sprak van een ernstig incident. "Is dit verenigbaar met het beeld van een modern Turkije dat probeert toe te treden tot de Europese Unie?", aldus Guler. Ook minister van transport Binali Yildirim veroordeelde de gebeurtenis en zei dat het onmogelijk is zoiets goed te keuren.
In de krant Cumhuriyet zei de ontslagen technicus dat ze de kameel hadden geofferd omdat ze blij waren dat ze af waren van de laatste van een partij Britse vliegtuigen die aan Turkish Airlines waren verhuurd omdat die steeds maar weer gebreken vertoonden.