Een ondernemer in gevangenisapparatuur beroofde dinsdag een postbode in Brabant tijdelijk van zijn vrijheid. Het slachtoffer is losgelaten, maar PostNL is woedend.
"Het is niet de bedoeling dat ruzies over de rug van ons personeel worden uitgevochten," zegt een woordvoerder van het postbedrijf.
De bedrijfseigenaar is kwaad op PostNL, daarom gijzelde hij de postbode: "Dan komen ze weer wel en dan weer niet", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Ik word daar zo langzamerhand gestoord van, want ik kan er niet meer op bouwen. En het versturen via andere postbedrijven kost me klauwen met geld."
De boze ondernemer uit De Mortel, gemeente Gemert-Blakel, repareert pagers voor gevangenissen en ziekenhuizen. PostNL verzorgt het vervoer van de pakjes tussen de klanten en het bedrijf.
De ondernemer benadrukt dat hij zijn gijzelaar niet 'achter slot en grendel' hield. "De postbode was een aardige man, maar ik heb gezegd: de auto blijft hier, achter het hek. Ik doe het hek dicht tot het geregeld is."
De postbode die werd opgesloten zei tegen de directeur dat hij de klaarstaande zak met gerepareerde apparatuur niet mocht meenemen van zijn werkgever. De bedrijfseigenaar sprong daarop uit zijn vel en deed het hek op slot, waardoor de postbode opgesloten zat. Vervolgens bood hij zijn gevangene een kopje koffie aan.
Vrijheidsberoving is een strafbaar feit, dus mogelijk krijgt het verhaal nog een strafrechtelijk staartje. Het is overigens niet bekend of de postbode aangifte doet. De ondernemer is op dit moment voor zover bekend geen verdachte.