Een Italiaanse man heeft zijn dode vader ingemetseld om zo diens pensioen van 1400 euro per maand op te strijken. De politie ontdekte de lichaam van de vader tijdens een drugsonderzoek.
De zoon woonde samen met zijn vader in de buurt van Rome. De 83-jarige man overleed in augustus 2011. De zoon, werkloos en drugsverslaafd, wilde niet op straat belanden en besloot te doen alsof zijn vader nog leefde.
Hij bouwde van stenen en cement een bak in de hoek van een slaapkamer. Daar verborg hij het lijk dat hij in een soort tape had gewikkeld. Vervolgens kitte hij de deur van de kamer luchtdicht af met siliconen.
Toen de politie het huis van de zoon binnenviel voor een inspectie, probeerde hij de agenten weg te houden bij het kamertje. Hij zei dat zijn vader ernstig ziek was en rust nodig had. Even later biechtte hij in tranen op dat hij zijn dode vader daar had verscholen.
De zoon is opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft zijn vader naar eigen zeggen niet vermoord, maar de politie sluit een moord niet uit.