Liefhebbers van thee uit een ketel van Michael Graves kunnen daar naar fluiten. De theeketel is uitverkocht in de webshop van JC Penney, een Amerikaanse designwinkel. Wil je nog een kopje tappen uit de ketel die op Hitler lijkt, dan moet je die fysiek ophalen in een van de winkels.
Ongeveer een week geleden merkte een oplettende gebruiker van Reddit op dat een theeketel op een billboard wel heel erg op Adolf Hitler leek. Een handvat strak in de scheiding, de schenktuit als rechterhand omhoog en een dop als snorretje.
Dinsdagochtend was op internet een ware hype ontstaan rond het model van ontwerper Michael Graves. En van de 31 verschillende theeketels in de webshop van JC Penney's, was de Michael Graves Design Bells and Whistles Stainles Steel Tea Kettle als enige uitverkocht. Door alle commotie die is ontstaan is de pot zelfs uit de webwinkel gehaald.
Toen kwam er een uitleg van de verkoper: "Als we de theeketel op iets wilden laten lijken, hadden we wel gekozen voor een sneeuwpop of iets anders grappigs." Het was volgens hen niet de bedoeling een Hitler look-a-like pot te maken. Foto