Daklozen moeten elkaar ook alle hoeken van een kamer kunnen laten zien. Dat vindt de Belgische vereniging Corvia. Zij pleiten voor zogeheten 'love rooms' in Brussel, waar daklozen en zwervers de liefde kunnen bedrijven. De vereniging Corvia strijdt voor betere seksomstandigheden voor daklozen. Volgens hen is het voor daklozen erg moeilijk om een geschikte plek te vinden waar ze seks kunnen hebben.
De vereniging heeft het project opgezet omdat ze de daklozen meer intimiteit gunnen. Het is niet de eerste keer dat ze in het nieuws komen met een opvallende actie. Zo deelden ze eerder rugzakjes met basisbenodigdheden uit aan zwervers en organiseerden ze de verkiezing voor Miss en Mister Dakloos.
"Het idee kwam van Miss Dakloos zelf", zegt Corviavoorzitter Mathilde Pelsers tegen sudinfo.be. "Daklozen die de ruimte nodig hebben om de liefde te bedrijven kunnen een gratis nummer bellen met de vraag of ze 1 á 2 uur gebruik mogen maken van de love room." Volgens Pelsers zijn nog niet alle voorwaarden gedefinieerd maar is er wel al een overeenkomst met een huiseigenaar.