De Amerikaanse Brittany Minder miste haar eigen prom vanwege haar borsten. De school waar het eindfeest plaatsvond weigerde de examenkandidate omdat ze te grote borsten had en er ook nog eens mee te koop liep. Dit meldt Komonews.com.
Minder zegt dat het haar erg veel pijn deed en hoopt via de media te kunnen zorgen dat dit nooit meer gebeurt. "Ik moest helemaal naar Canada reizen om een jurk te vinden die past. Ik kan er toch niets aan doen dat ik grote borsten heb?" De school van Minder stelde een aantal regels op voor de prom-jurken. Zo was een straplessjurk toegestaan, maar moesten de onderrug en middenrif bedekt zijn. Gary Minder, vader van Brittany: "De school was vanaf het begin al niet eerlijk met het naleven van de regels." De ouders begrijpen dat er bepaalde eisen zijn aan jurken, maar vinden dat hun dochter niets kan doen aan haar grote boezem.
Vooral moeder Kim is woedend over de weigering: "Vrouwen zijn niet allemaal hetzelfde. Je kunt niet een golfbal met een grapefruit vergelijken, dat gaat gewoon niet." Een woordvoerder van de scholengemeenschap zegt dat Britanny met een sjaal om de zaal in mocht, maar dat ze zelf weigerde. Britanny: "Toen wilde ik inderdaad niet meer naar binnen. Ik voelde me heel onzeker, ze hebben een hele belangrijke avond geruïneerd." De ouders van Britanny eisen excuses van de school. Foto, Filmpje