Een bericht wat voorbij komt, onopvallend tussen al het andere nieuws wat meer aandacht vraagt. Dit keer is het geen Mariabeeld met krokodillentranen van bloed of een Jezusbeeld wat plotseling op de kop hangt maar een beeld van Neb-Senu wat in vroeger tijden is geofferd aan Osiris. Het beeldje is al 80 jaar in het bezit van het Manchester Museum.
Al decennialang staat Neb-Senu veilig en wel in een glazen vitrine in het museum. De 29-jarige curator Campbell Price, (door de Telegraaf gemakshalve vertaald als Campbell Prijs..) constateerde dat het beeld plotseling was verplaatst. Geen van zijn collega's had gemeld dat het object verplaatst zou zijn. Daarnaast is hij de enige die in het bezit is van de sleutel van de glazen kast. Toen Campbell het 4000 jaar oude beeld later weer ging bekijken was het wederom verplaatst. Hij richtte een camera op het artifact om te kijken wat er gebeurde.. en ja hoor Neb Senu swingt gewoon op eigen kracht helemaal de pan uit.
De oude Egyptenaren geloofden dat in dit soort beeldjes geesten woonden. Iets wat de hedendaagse mens moeilijk kan behapstukken dus heeft men getracht dit verschijnsel te kunnen verklaren. Eén van de mogelijkheden zou kunnen zijn dat door het verkeer van buiten of het passeren van de bezoekers trillingen ontstaan waardoor het beeld beweegt. Maar waarom het beeld dan in een perfecte cirkel draait en waarom heeft Neb Senu nog nooit eerder bewogen heeft wordt hiermee niet verklaard. Pas sinds een paar weken is het beeld immers pas mobiel geworden. Is dit dan de vloek van de mummie? Wat denkt u? Een hoax of is dit echt? Het blijft natuurlijk vreemd dat dit bericht in alle media te vinden is en niet onder de tab: 'what's on' van het museum zelf...Filmpje