De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 62-jarige man uit Berchem veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk, omdat hij twintig jaar lang zijn buren tijdens hun meest intieme momenten had begluurd. De laatste zeven jaar lag zijn focus vooral op hun tienerdochter, die hij stiekem filmde. De beklaagde moet zich residentieel laten behandelen, mag niet meer naast zijn slachtoffers wonen en kreeg een absoluut contactverbod opgelegd met het meisje.
De slachtoffers dachten dat ze een goede band met hun (getrouwde) buurman hadden, tot zijn voyeuristische aard op 18 december 2012 aan het licht kwam. Hun 17-jarige dochter was met haar vriendje op haar kamer toen ze plots een camera op een stok voor het raam zagen. Het toestel werd vliegensvlug weggetrokken en ze hoorden een raam bij de buren dichtslaan. De zestiger bleek het halfnaakte koppeltje gefilmd te hebben en werd opgepakt. Naast de camera op een stok had hij ook een vaste camera om de badkamer in de gaten te houden. Zijn laptop werd in beslag genomen en daarop vond men naast kinderporno nog meer beelden van het meisje, waarbij er op haar intieme delen was ingezoomd.
De man bekende dat hij haar al zeven jaar in de gaten hield. Hij had van de beelden ook een montage gemaakt. De politie trof eveneens opnames van haar ouders aan. De oudste dateren van 1994.
Uit het psychiatrisch verslag blijkt dat de man seksueel afwijkend gedrag vertoont met voyeuristische trekken en efebofiele inslag. Dat laatste betekent dat hij een seksuele voorkeur voor pubers heeft. Hij moet het meisje 2.500 euro schadevergoeding betalen en 1.000 euro aan haar ouders.