Vijf Indonesirs zitten al enkele dagen vast in een boom in het nationaal park Gunung Leuser in de provincie Atjeh. Ze zijn omsingeld door Sumatraanse tijgers en zijn doodsbang dat ze worden verscheurd.

De mannen waren op zoek naar een zeldzame houtsoort die in het park groeit. Bestanddelen uit het hout worden verwerkt in wierook.

Om aan eten te komen hadden ze strikken gezet voor antilopen en herten, maar ze doodden per ongeluk ook een tijgerjong. Daarop werden ze door de groep tijgers aangevallen.

Een man werd door de tijgers gedood, de andere vijf konden zich in een boom in veiligheid brengen.

Met een mobiele telefoon belden ze voor hulp naar het dichtstbijzijnde dorp. De dorpelingen wilden wel een reddingspoging doen, maar vertrokken weer toen ze vier tijgers om de boom zagen sluipen.

Reddingswerkers zijn inmiddels op weg om de groep te redden, maar het kan een paar dagen duren voor ze er zijn. Volgens de politie moeten de tijgers worden verdoofd of doodgeschoten.

Nationaal park Gunung Leuser ligt in het noorden van Sumatra en is meer dan 7900 km2 groot. In het afgelegen deel van het park waar de vijf mannen in een boom zitten leven Sumatraanse tijgers en olifanten.

Sumatraanse tijgers worden met uitsterven bedreigd. Er leven er nog zo'n 350 in het wild, waarvan de meeste in het nationaal park Gunung Leuser.