Gottegot wat een waardeloze journalistiek weer.
Punt 1: Met een ballon kan je nooit aan de aardse zwaartekracht ontsnappen. Dat kost veel meer energie, en daar heb je een raket voor nodig.
Daarnaast, heb je wel eens geprobeerd een stukje hout of plastic onderwater te duwen? Hoe dieper je het in het water duwt, hoe harder het weer naar boven komt. Bovenop blijft het drijven. Zo werkt het met een ballon ook. De lucht om hem heen duwt hem als het ware omhoog. Zou je aan de rand van de atmosfeer komen dan blijft hij daar gewoon 'drijven' en kan hij niet verder.
@allone: Daar komt nog bij dat onder de lagere luchtdruk daarboven de ballon enorm gaat uitzetten. Doe je de ballon meteen vol dan zou ie op een paar kilometer hoogte klappen. Daarom dat de ballon bijna leeg moet beginnen en zo klein lijkt.
Punt 2: Je bent zeker niet werkelijk gewichtloos daar, dat kan ook helemaal niet. Alles boven de 100 km noemen we al de 'ruimte' terwijl je daar hoogstens een paar procent lichter bent. Het heet 'ruimte' omdat je daar al vrijwel geen atmosfeer meer hebt. Maar je kunt wel gewichtloosheid simuleren, met een vrije val. Net zoals de paraboolvluchten: Wetenschappelijke vliegtuigen die vanaf grote hoogte een vrije val maken om dan op tijd weer op te trekken.
Dus wat ze moeten doen is daarboven de ballon losmaken, dan dondert die capsule naar beneden en zijn de mensen binnen 'gewichtloos'. In ieder geval zweven ze. Zorg dat je een parachute hebt om veilig te landen en je bent al klaar.
Oh trouwens, wist je dat de zwevende mensen in het Internationaal Ruimtestation ook niet werkelijk gewichtloos zijn? Zij zitten ook nog in het zwaartekrachtveld van de aarde. Alleen zitten zij in een baan om de aarde, wat niets anders is dan een constante vrije val, waardoor ze gewichtloos lijken.
Het zwaartekrachtveld van de aarde reikt tot ver voorbij de maan, er is nog nooit een mens zo ver van de aarde geweest om werkelijk gewichtloos te zijn.
SamuiAxe: Get out of my mind!
Laatste edit 13-07-2013 13:34