De directrice van een school in het Indiase dorp Gandamal zou tegenstribbelende kinderen hebben gedwongen een maaltijd te eten die vermoedelijk landbouwgif bevatte. De vrouw sloeg waarschuwingen van een schoolkok en protesten van kinderen in de wind, berichtten Indiase media zondag. Meer dan twintig kinderen uit het dorp overleden onlangs na het eten van de gratis lunch op de school. De zaak leidde in India tot een landelijke discussie over de slechte kwaliteit van schoolmaaltijden. Uit onderzoek van de overheid blijkt dat vermoedelijk pesticiden in de kookolie zaten. Onderzoekers vellen volgens overheidsbronnen een vernietigend oordeel over het schoolhoofd. Kinderen die klaagden dat het eten er vreemd uitzag, moesten de maaltijd toch opeten. Ook een protesterende schoolkok werd genegeerd. Het schoolhoofd zou hebben volgehouden dat het eten prima was, omdat de olie was gekocht in de winkel van haar man. Toen de scholieren en een kok vervolgens ziek werden, sloeg het schoolhoofd op de vlucht. Daardoor zou veel tijd verloren zijn gegaan voordat de kinderen naar het ziekenhuis werden gebracht. De politie zoekt nog naar de directrice en haar echtgenoot.
Quote: De politie zoekt nog naar de directrice en haar echtgenoot.
Die mogen ook wonder-olie drinken... uit de eigen winkel!! Ik geloof dat dit soort mensen echt wel de doodstraf verdienen... Voor een beetje geld tientallen dode kinderen.
In India heeft zo'n kok natuurlijk ook geen enkele invloed. De baas zegt dat het goed is en dat heb je het hart niet in je lijf om te zeggen dat het echt niet kan. Dan ben je namelijk je baan kwijt. Had hij achteraf natuurlijk graag gedaan, maar toch.
@Hart: dan was er weer een andere kok verschenen die wél ja en amen knikte en zijn mond hield. Hij heeft het in ieder geval aangegeven, maar de bazin blijft de bazin... Geld is hier de hoofdfactor.
Je zou haast voor gaan stellen dat mevrouw de directrice en haar man zelf verplicht mogen snoepen van hun voorraad. Maarrehhh.... wie zegt dat het vervuilde product zich beperkt heeft tot de schoolmaaltijden?
Triest verhaal waar heel wat meer achter zit. Naar ik heb begrepen kregen ze geld v.d. overheid voor het eten van de kinderen. Maar de kinderen kregen het goedkoopste dat er was en ook nog eens afgekeurd. Kinderen van de rekening dus.