Jazzfestival Brewport in Brouwershaven is uitgelopen op een mislukking, omdat slechts vijf van de veertig aangekondigde bands hun liedjes speelden. De rest had bij het zien van het festivalterrein geen zin meer in een optreden, meldt Omroep Zeeland. Volgens een van de bandjes waren optredens op het terrein niet verantwoord. "Er waren geen voorzieningen, geen toiletten, geen stroom, geen EHBO", zegt Ingrid Borger van de groep East of the Sun. "Er was niets geregeld." Borger begrijpt niet dat het festival, dat voor het eerst werd gehouden, een vergunning heeft gekregen. Ze wil daarover contact opnemen met de gemeente Schouwen-Duiveland. Ook andere bands die het terrein zagen, waren vol ongeloof over de gebrekkige organisatie. Een groep uit Hamburg had 580 kilometer gereden en ging direct weer naar huis. Brewport begon vrijdag en zou tot en met zondag duren, maar het festival werd vanwege het gebrek aan artiesten vroegtijdig beŽindigd. Wel was er zondag nog een kindermiddag.
Organisator Hans Schoon zegt bij Omroep Zeeland dat hij vooral veel pech heeft gehad. Zo bleef hij als enige organisator over en kon hij niet alles op tijd voor elkaar krijgen.
Schoon belooft dat de bands die wel hebben opgetreden, hun geld krijgen. Volgend jaar wil hij opnieuw een festival organiseren. "We'll be back", zegt hij.