Dmitry Agarkov uit Rusland heeft een Russisch creditcardbedrijf een flink hak gezet, melden diverse Russische media. Hij besloot een creditcard af te nemen bij het Tinkof Credit Systems, maar ging niet akkoord met hun voorwaarden en stelde zijn eigen voorwaarden op.
En wat hij hoopte, gebeurde: bij de firma was er niemand die opmerkte dat hij zijn eigen verzonnen voorwaarden had ondertekend en opgestuurd in plaats van de juiste. Hij kreeg ze dan ook zonder problemen getekend en wel retour, met een creditcard erbij.
De bank bleek akkoord te zijn gegaan met een onbeperkte opnamelimiet en een rentepercentage van nul procent. Bovendien hoefde Agarkov geen enkel ander tarief te betalen, volgens de -door beide partijen ondertekende- voorwaarden. En als klap op de vuurpijl was er een afkoopclausule opgenomen voor de bank voor 91.000 dollar om de voorwaarden te wijzigen en 182.000 dollar om het contract op te zeggen.
Dat alles gebeurde alweer vier jaar geleden, maar het kwam deze maand aan het licht toen de creditcardfirma toch rekeningen stuurde. Agarkov stapte naar de rechter en kreeg gelijk.