De Duitse politie heeft een 14-jarige jongen aangehouden die in Mönchengladbach ging joyriden op een graafmachine. De rit eindigde in de rivier de Niers.
De jongen had samen met twee vrienden ingebroken in een keet op een bouwplaats. Daar stalen ze de sleutels van twee graafmachines. Nadat ze hadden rondgereden op de bouwplaats en daar al aanzienlijke schade hadden aangericht, reden ze de shovel naar het riviertje.
De machine van 22 ton kwam vast te zitten in het water en kantelde half. Daarop vluchtten de daders. Volgens de politie is er voor zo'n 350.000 euro schade aangericht, milieuschade en de kosten voor de berging van het voertuig nog niet meegerekend.
Opvallend genoeg meldde de jongen zich enige tijd later bij de politie, om aangifte te doen van kindermishandeling. Hij klaagde dat zijn vader hem had geslagen.
Agenten kwamen er al snel achter dat de man zijn zoon een standje had gegeven vanwege het vandalisme. De jongen was nog besmeurd met modder en had de sleutel van de shovel nog bij zich.