Quote
SamuiAxe:
@Mamsie: Maar je kip-curry zal vrees ik niet naar kip-curry smaken als je er geen curry bij doet
En dat geldt voor vele gerechten! Bloemkool & Witlof zonder nootmuskaat, Rabarber- en appelmoes zonder kaneel, dat soort dingen..
Helemaal waar,die eenvoudige kruiden horen er gewoon bij en die worden door mij ook gebruikt.
Wat ik eigenlijk bedoelde is, dat tegenwoordig alles maar gemarineerd moet worden, ook dingen die van zichzelf al een heerlijke smaak hebben, zoals vis. Dan kom ik een recept tegen met gemarineerde zalm of zo en dan denk ik: zonde van die dure vis, je kan dat smaakje net zo goed aan een ouwe
boterham geven.
De overdaad aan smaakmakers die in en over het eten moeten, sausjes bij de bbq waardoor je geen idee meer hebt wat voor vlees je zit te eten, het lijkt steeds meer te moeten zijn.
Maar ik merk dat ik de laatste jaren steeds meer terugval op de ouderwetse Hollandse pot, misschien begin ik oud te worden....