Rode lippenstift heeft een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen van de vrouw. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Manchester. Bovendien trekt deze kleur ook het meest aandacht van mannen.
De reden dat roodkleurige lippenstift zorgt voor meer zelfvertrouwen heeft vooral te maken met de betekenis van de kleur rood. In de psychologische sfeer wordt rood geassocieerd met warmte, positieve energie en motivatie. Rood zou ook de kleur zijn die het meeste emoties losmaakt en krachtige en ambitieuze gevoelens opwekt.
Daarnaast wordt rode lippenstift genoemd ook de meest 'sexy' kleur genoemd. De wetenschappers van de Universiteit van Manchester ontdekten dat een rood gestifte mond de aandacht van het mannelijke geslacht direct naar de lippen leidt.
Voor het onderzoek werden de oogbewegingen van vijftig mannen, die foto's van vrouwen met verschillende make-up te zien kregen, geanalyseerd. De gemiddelde man staarde 7.3 seconden naar rode lippen, 6.3 seconden naar roze lippen en 2.2 seconden naar lippen zonder kleur.