De Amerikaanse Marianne Johnson-Reddick stierf in een bejaardentehuis op 79-jarige leeftijd en zal niet worden gemist. Haar kinderen laten in haar overlijdensbericht weten blij te zijn dat moeders de pijp aan Maarten heeft gegeven.
"We vieren dat ze is overleden en hopen dat ze in het hiernamaals elke vorm van geweld en wreedheid ervaart die ze heeft losgelaten op haar kinderen", schrijft dochter Katherine Reddick namens haar broers en zussen.
"Haar kinderen kunnen in vrede leven nu een einde is gekomen aan deze nachtmerrie”, staat ook te lezen. Katherines broer Patrick Reddick bevestigt, na enige ophef in de media, dat alles wat in het overlijdensbericht staat klopt. Hij beschrijft zijn moeder zaliger als een 'slechte, gemene heks'.
Met de ietwat onvriendelijke rouwadvertentie willen de kinderen van Johnson-Reddicks aandacht vragen voor kindermishandeling en -misbruik. Katherine, Patrick en hun vier broers en zussen werden dertig jaar geleden in een weeshuis geplaatst omdat zij stelselmatig werden toegetakeld door hun moeder.