In het stadje Pierce, in de Amerikaanse staat Nevada, wordt dit weekend een droomveiling gehouden voor liefhebbers van oldtimers. Tientallen klassiekers, met vaak maar enkele kilometers op de teller, komen onder hamer. De auto's zijn afkomstig van een gepensioneerde autohandelaar. Modellen die hij niet verkocht, sloeg hij jarenlang op in een loods. Zo verzamelde hij meer dan 500 exemplaren. Het nieuwste model is een Chevrolet Monza uit 1980.
Een van de topstukken de eerste dag was een blauwe Chevy Cameo pickup die nipt 2 kilometer had gereden. Een liefhebber betaalde er 140.000 dollar voor. Iemand anders bood bijna een ton voor een Impala uit 1963, met de originele prijssticker ($3254,70) en het plastic nog op de stoelen.
Meer dan 10.000 mensen zijn op de veiling in het afgelegen plaatsje afgekomen, sommigen zelfs vanuit BraziliŽ of Noorwegen. Nog eens 3800 mensen hebben zich laten registreren om via internet te kunnen bieden. Sommige bieders willen de auto's slopen om de zeldzame onderdelen te kunnen verhandelen.
De 95-jarige autohandelaar had besloten tot de veiling om anderen een kans te geven van de auto's te genieten.