Een man uit het Engelse Birmingham die zijn eigen ontvoering in scène heeft gezet en zijn familie heeft gechanteerd, is veroordeeld tot acht maanden cel. Dat meldt Metro zondag. De 24-jarige Zubaur Hussain stuurde sms-berichten naar zijn dierbaren tijdens de viering van Oud en Nieuw. Hij beweerde namens criminelen te spreken die dreigden hem te doden.
Om de bedreigingen zo echt mogelijk te laten lijken, nam Hussein foto’s met zijn mobiele telefoon. Op een van die foto’s lag de man zonder shirt en met een zak over zijn hoofd op bed. Zijn polsen waren schijnbaar aan elkaar gebonden.
Zijn bezorgde familieleden namen contact op met de plaatselijke politie en begonnen een zoektocht. Een dag later werd de man veilig en in goede gezondheid gevonden, zonder bewijs dat hij gevangen werd gehouden.
Afgelopen vrijdag pleitte Hussain schuldig aan chantage. Inspecteur Martin Brennan vertelt tegenover Metro: “Deze zaak benadrukt wat er kan gebeuren wanneer iemand valse beschuldigen doet en de kostbare tijd van de politie verdoet op zo’n brutale manier.”
“Meneer Hussain bezorgde zijn familie onnodig veel stress. Zij geloofden dat hij werkelijk ontvoerd was en dat er een reële mogelijkheid was dat ze hem ernstig gewond of zelfs dood zouden aantreffen.”