Mochten we ooit Sjoukje Rietbroek uit Breda kwijtraken, dan kunnen we haar nu gemakkelijk terugvinden. Want op het moment dat de dierenarts haar kat Willem wilde chippen, spartelde het beestje zo tegen dat de arts de chip niet bij de kat maar bij Sjoukje in haar hand schoot.
Het was Willems dag niet. Omdat Sjoukje binnenkort naar het buitenland verhuist en Willem meegaat, moest de kat niet alleen ingeënt worden, maar ook gechipt. "Willem was het er niet helemaal mee eens", vertelt baasje Sjoukje Rietbroek. "Het inenten ging al niet geweldig. Hij zat zowat tegen het dak. Ik heb hem nog nooit zo boos gezien."

Toen bij het chippen met veel worstelen uiteindelijk de dierenarts had afgedrukt, bleek het zetten van de chip toch niet helemaal gelukt. "Ik zag een gaatje in mijn hand en ik grapte nog 'hij zit toch niet in mijn hand?", maar bij mij las ie een nummertje uit en bij Willem niet."
Terwijl Willem opnieuw gechipt werd en ondertussen bij de dierenarts zijn roes lag uit te slapen van de verdoving die hij had gekregen, stond Sjoukje op straat met een chip in haar hand. "Ik heb een uur in een deuk gelegen. Vriendinnen die ik het vertelde hebben zich spontaan aangeboden als mijn baasje. De dierenarts kon er niet om lachen, die voelde zich enorm rot."

Niet dat Sjoukje er veel last van had. "Het deed helemaal geen pijn. Ik weet niet waarom Willem zich zo aanstelde. Maar ik ben er toch maar mee naar de huisarts gegaan. Die wist niet wat hij er mee aan moest, dus die stuurde me door naar het ziekenhuis. Omdat ze niet weten wat zo'n chip doet in een mensenlichaam hebben ze hem er via een klein sneetje toch maar uitgehaald."

Sjoukje kreeg een afdruk van de röntgenfoto mee en veel hoofdknikjes van glimlachende verplegers toen ze het ziekenhuis verliet. Willem heeft weer een extra notitie in zijn dossier bij de dierenarts gekregen, waar hij nu de bijnaam 'Willem de Verschrikkelijke' draagt.

En Sjoukje vertrekt binnenkort naar Marokko. Met Willem, zonder chip in haar hand en met een bizarre ervaring rijker. Gelukkig voor haar heeft ze geen kater aan het hele chippen overgehouden. Ze heeft aan Willem al haar handen vol. Foto