Een Naamse vrouw belde naar de politie om te melden dat blote venten elkander aan het beschieten waren met waterpistolen. Bleken de zedenschenners toch zelf wel flikken zeker!
Stel je voor. “Hallo, politie? Bij de buren zijn twee poedelnaakte mannen op elkaar aan het jagen met elk een waterpistool in de hand”, zo belde een vrouw geschokt naar 101. Enkele flikken rukten onmiddellijk uit naar de plaats delict. Wie bij nacht en ontij in zijn blote fluit rondloopt, die moet immers de gordijnen dichttrekken of hij ‘verstoort de openbare orde’.
De opgetrommelde smurfen waren toen ze arriveerden eveneens geschokt: de twee naaktlopers bleken immers collega’s te zijn.
Wat was er gebeurd? Een administratief medewerker bij de politie vierde haar verjaardag en ze had enkele collega’s van de politie Namen uitgenodigd. Er werd meer dan alleen maar water en cola gedronken en ook zatte flikken kunnen al eens zot doen.
Desondanks het feit dat de twee ordehandhavers niet in dienst waren en dat ze wel in huis en in de tuin maar niet op de openbare weg in hun blote flikker rondliepen, kunnen ze zich allicht aan een sanctie verwachten. Dat zegt een woordvoerder vandaag in L’Avenir: “Zelfs na hun uren hebben agenten een voorbeeldfunctie, het is een onderdeel van de beroepsethiek.” Bovendien zou het ook al niet meer de eerste keer zijn dat de twee naaktflikken met hun zatte botten straffe toeren uithalen.